Besan Kanda Kachori Recipe in Marathi | बेसन कांदा कचोरी


Besan kanda kachori is a perfect snack you will always love to have. It is crispy, onion-stuffed kachori is time-consuming but is worth the effort. It is naturally flavoured and inhibits a natural sweet, spicy taste of the fried onion which is used in the filling. It is brittle and once broken spreads to numerous small flakes, thus, making it more enjoyable. Besan kanda kachori is best enjoyed with fried green chillies or tamarind chutney. Read here and Try it!




पूर्व तयारीसाठी लागणारा वेळ: १५ मिनिटे
बनविण्यासाठी लागणारा वेळ : १५ मिनिटे
व्यक्तींसाठी

सारणासाठी लागणारे साहित्य:

)  वाटी बेसन
) छोटे कांदे
) बारीक चिरलेली कोथिंबीर
) हिरवी मिरची
) लाल मिरची पूड
) बडीशेप
) आल लसूण पेस्ट
) गरम मसाला पूड
) मीठ चवीनुसार
१०) तळनासाठी तेल

आवरणासाठी लागणारे साहित्य:

) वाटी मैदा
) छोटा चमचा तेल मोहनासाठी
)  मीठ चवीनुसार
) पाणी पीठ मळण्यासाठी



कृती:

एका भांड्यात थोडेसे तेल घालून त्यावर बारीक चिरलेला कांदा गुलाबी होईपर्यंत परतावा.




कांदा झाला की त्यावर बारीक चिरलेली कोथिंबीर, हिरवी मिरची, लाल मिरची पूड, बडीशेप, आल लसूण पेस्ट, गरम मसाला पावडर मीठ घालून परतून घ्यावे.





आता वरील मिश्रणात बेसन घालून मंद आचेवर परतावे.





थोडासा  पाण्याचा हपका मारावा.




मिश्रण खमंग दानेदार होईपर्यंत परतत राहावे.


हे मिश्रण आचेवरून बाजूला करुन थंड होवू दयावे.



तोपर्यंत एका भांड्यात मैदा घ्यावा त्यात मीठ मिसळावे.


तेलाचे कडकडीत मोहन करावे मैद्याच्या मिश्रणात घालून चमच्याने चांगले एकजीव करावे.


आवश्यतेनुसार बेताचे पाणी घालून थोडेसे घट्ट पीठ मळुन घ्यावे.


पीठ जास्त घट्ट किंवा सैल होणार नाही याची काळजी घ्यावी.


पीठाचे सामान भाग करून एका आकाराचे गोळे करून घ्यावे.




गोळ्याला वाटीचा आकार देवून त्यात तयार कांद्याचे मिश्रण भरावे वाटीच्या सर्व बाजू जवळ करून कचोरी बनवावी.




अश्याप्रकारे सर्व कचोऱ्या बनवून घ्याव्यात.





तळण्यासाठी वेळ असल्यास कचोऱ्या ओल्या कपड्याने झाकून ठेवाव्या.


एका कढईत तेल गरम करून एक एक कचोरी दोन्ही बाजूंनी करपुस तळुन घ्याव्या


गरमा गरम खावयास द्यावा.





Labels : Kachori, Besan Recipes, onion recipes, cookware,kitchen set, kitchen furniture. Kitchen & ,Dining |Pots & Pans|Pressure Cookers|Containers & Bottles|Lunch Boxes|Coffee Mugs|Dinnerware & Crockery|Bar & Glassware|Flasks & Casseroles|Tableware & Cutlery|Kitchen Tools|Stainless Steel Store|CFL & LED Bulbs|Home Furnishing|Kids Collection|Bestseller Bedsheets|Bed andriLiving|Bedsheets|Blankets, Quilts & Dohars|Mats & Carpets|Cushion & Pillow Covers|Cushions & Pillows|Diwan Sets|Curtains|Bath Essentials|Towels|Laundry baskets|Kitchen Linen|Bombay dyeing|Home Decor

Related

Traditional 1540882699757693994

Post a Comment

  1. I came across your blog while looking for some kachori recipes and liked a lot. How amazing! I will keep an eye on your post.

    ReplyDelete

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Follow Us

Total Pageviews

4674029

PopularRecentComments

Popular

Recent

Palak Paneer Paratha/पालक पनीर पराठा

पालक पनीर पराठा पूर्व तयारीसाठी लागणारा वेळ: १० मिनिटे बनविण्यासाठी लागणारा वेळ: १० मिनिटे एकूण लागणारा वेळ: २० मिनिटे&n...

Amti Recipe in Marathi | आमटी

Amti Recipe in English When it’s a festival time or special family time, all we want is amti to complete the meal. Its sweet and sour simple dal. We call it ‘amti’ when traditional goda masala ...

Sabudana Khichadi | Sabudana Khichdi Recipe in Marathi Style | साबुदाणा खिचडी

Sabudana Khichadi in English Since childhood, my most favourite of all the sabudana recipes is sabudana khichdi.  I learnt this recipe from my mom who, undoubtedly makes it awesome. Soak th...

Kothimbir Vadi Recipe in Marathi | Kothimbir Vadi in Marathi | कोथिंबीर वडी

kothimbir vadi recipe in English: Got a whole bunch of coriander the other day. What to do with it? My son suggested to make the delicious kotimbir vadi at home.  Sharing with you the kothi...

Sabudana Vada Recipe in Marathi | साबुदाणा वडे

Sabudana Vada in English: One of my favourite recipes for fasting is sabudana vada. It is deep fried and best enjoyed with chutney or sweetened curd.  The golden coloured sago patties will d...

Comments

navya sree:

This post is extremely radiant. I extremely like this post. It is outstanding amongst other posts that I’ve read in quite a while. Much obliged for this better than average post. I truly value it! ind...

ChickPeas (kabuli) Expoter:

Thank you for sharing this wonderful blog with us.This is really helpful and informative. Keep sharing these kinds of blogs.

Sushanth:

I’m not that much of an internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road indian restaurants southall

The Post Reader:

Sabudana in English is known as sago. it is very beneficial for health. It is white in colour and small in size. it can easily available in the market in nearby places. Its is also very low.. sabudan...

Like us on Facebook

item